Porumbel rasa Urias Maghiar Poza porumbel Urias Maghiar Porumbelul Urias Maghiar
Originea: Ungaria.
Impresie generala: rasa de porumbel cu corp urias, piept lat, cu o tinuta joasa a corpului, mot circular, picioare incaltate, constitutie armonioasa ce exprima putere si eleganta.
Constitutia: corp indesat, cu piept lat, musculos; lungimea totala de la cioc la capatul cozii este de 40-50 cm. Corpul are o musculatura bine dezvoltata care acopera armonios scheletul puternic. Tinuta este putin diferita fata de orizontal, pieptul fiind putin saltat, iar spinarea descendenta. Capatul cozii nu atinge solul. Greutatea masculilor este de 900-1000g, iar a femelelor de 850-900g. Aceasta este atinsa dupa varsta de 2 ani! Inaltimea este de 25-28cm.
Capul: lat, puternic, usor alungit; fruntea inalta, bombata; crestetul lat, usor descendent pana la ceafa. Poarta pe ceafa un mare mot circular care nu este lipit de cap. Are pozitie de evantai si la capete formeaza doua rozete. Penajul motului este bogat, dens, drept avand 2 cm inaltime. Formeaza un semicerc perfect care se intinde de la o ureche la alta. Intre partea din spate a motului si penajul coamei exista o usoara linie de demarcatie.
Ochii: la rasele albe si baltati pe alb irisul e intunecat, iar la ceilalti sunt galbeni. Genele sunt inguste. La albi si tarcati cu cap alb au culoare rosie portocalie, la celelalte culori sunt cenusii.
Ciocul: ceva mai lung decat mijlociu, gros la baza, subtiindu-se progresiv. Partea superioara se apleaca usor peste cea inferioara. La exemplarele inchise la culoare are nuanta maronie, la cele deschise are culoarea osului. Lungimea este de 2,5 cm; narile sunt dezvoltate si pudrate cu alb.
Gatul: scurt si gros cu penaj deosebit de bogat, este purtat vertical. Barbia este usor scobita.
Pieptul: lat, adanc, bombat, usor saltat.
Spatele: lat in umeri, urmeaza spre coada o linie continua, descendenta.
Aripile: de lungime mijlocie, strans lipite de corp. Remigele principale sunt usor curbate fara a avea forma de sabie si se odihnesc pe penele cozii fara sa se intretaie sau sa depaseasca lungimea acestora. Anvergura este de 90-100 cm.
Coada: urmeaza linia spatelui fara sa atinga solul. Se compune din 12 rectrice tari, drepte, late, bine stranse. Are latimea a doua pene. Glanda uropigiana este obligatorie.
Picioarele: scurte, cu osatura puternica, au aplomb moderat si sunt acoperite cu penaj bogat, dens si lung. Se deosebeste penajul fluierelor, gambelor si degetelor. Acestea formeaza impreuna penajul picioarelor lung de 15-18cm cu tija tare, lama lata, suprapus pe trei randuri. Stratul din mijloc, mai lung este sustinut de cel de deasupra si cel de dedesubt. Pintenii sunt foarte lungi.
Penajul: este bogat, mai lung decat obisnuit, putin infoiat, unicolor sau o combinatie din cel mult doua culori.
Culori: la unicolori se intalnesc: albi, negrii, rosii, galbeni, albastrii cu dungi, guti, guti inchisi, argintii. Apoi in culorile de mai sus, in proportii egale pe fond alb, sunt baltatii si tigratii. La cordiformi capul, partea de sub cioc pana aprox. 8 cm adancime, remigele, incaltatura si coada sunt albe; celelalte parti sunt colorate. Exista si exemplare de porumbei cu baltatura revarsata sau brumate.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.